Sökvolym

Senast uppdaterad den lördag 6 januari 2024

Hur samlar AccuRanker in sökvolym?

När du utför sökordsforskning är det viktigt att ha tillgång till korrekta sökvolymdata. På AccuRanker samlar vi in sökvolymdata från flera källor för att ge dig den mest tillförlitliga informationen.

För sökord på Google, Bing och Naver får vi vår sökvolymdata direkt från deras annonsplattformar på månadsbasis. För andra sökmotorer använder våra algoritmer flera parametrar för att uppskatta sökvolymen eftersom det inte finns några officiellt publicerade siffror att rapportera.

Vad är sökvolymen som visas i sökordslistan?

Den sökvolym som visas i vår sökordslista är vår bästa uppskattning av den månatliga sökvolymen. Vi visar de facto 12-månadersgenomsnittet som tillhandahålls av sökordsplanerarna eller de uppskattade värdena från algoritmerna. Detta är något annorlunda för Naver, där den sökvolym som visas är den senaste månadens sökvolym för antingen mobil eller desktop, beroende på sökordsinställningen, eftersom 12-månadersgenomsnittet inte är tillgängligt.

Var hittar jag månatlig historisk sökvolym?

För att kunna identifiera söktrender under specifika säsonger erbjuder vi historiska månatliga sökvolymdata för nyckelord. Klicka bara på sökvolymnumret i tabellen i sökordslistan för att expandera tabellen och få tillgång till historiska data.

Vad är lokal vs landsbaserad sökvolym?

Beroende på hur du vill rapportera om söktrender kan du anpassa dina sökvolymdata så att de visar antingen lokal eller nationell sökvolym för sökord på Google. För ännu mer detaljerade data kan du få platsbaserad sökvolym på stadsnivå för att öka dina lokala SEO-insatser. Om du t.ex. spårar sökordet "nice men shoes" kan du utföra sökningen på en viss plats, t.ex. London, Storbritannien, och visa sökvolym och relaterade mätvärden för den platsen eller för hela Storbritannien. Som standard följer nyskapade domäner de kontoinställningar som visar lokal sökvolym. Du kan dock konfigurera inställningarna för både domäner och på kontonivå i domän- respektive kontoinställningarna. Vi har lagrat både lokal och nationell sökvolym, så du kan växla fram och tillbaka och inställningen kommer att tillämpas omedelbart på historiska mätvärden.

Hur aktiverar/inaktiverar jag data för lokal sökvolym?

För att ändra inställningarna för hur sökvolym och relaterade data rapporteras över AccuRanker-plattformen, gå till antingen kontosidan eller de enskilda domäninställningssidorna. Inställningar kan konfigureras för enskilda domäner eller för hela kontot. Nedan följer instruktioner om hur du ändrar inställningarna för en domän.

Läs mer

• Besökare och potential
  • Genomsnittlig ranking
  • Fördelning av ranking