Verbinding maken met Google Search Console

Laatst bijgewerkt op vrijdag 24 november 2023

Hoe kan ik de Google Search Console van mijn website verbinden met AccuRanker?

In combinatie met Google Analytics kan AccuRanker aanvullende gegevens leveren. Dit omvat "Zoekwoorden Potentieel" en "Geschatte Maandelijkse Bezoekers" per zoekwoord.

De onderstaande stappen leggen uit hoe je je Google Search Console verbindt met AccuRanker.

Stap 1)

Ga naar de sectie Overzicht van het betreffende domein.

Stap 2)

Domein Instellingen

Klik op de oranje knop met de tekst: "Verbinden met Search Console".

Belangrijke opmerking: Wanneer je je eerste Google account verbindt met AccuRanker, zal het systeem automatisch naar Stap 4 springen.

Nieuwe gebruikers die deze handleiding volgen moeten hetzelfde doen.

Stap 3)

Verbinding maken met Google Search Console

Geef het Google Search Console account een beschrijving en selecteer het juiste Google account uit het dropdown menu.

Als het gewenste Google-account ontbreekt in de lijst, klikt u op de link die beschikbaar is op 'hier':

Klik vervolgens op de oranje knop "account selecteren".

Stap 4)

Verbinding maken met het nieuwe Google-account

Schrijf een beschrijving voor uw Google-account en klik op de knop: "Verbinding toevoegen".

Stap 5a)

Kies een account

Als u nog niet bent aangemeld bij uw Google-account, wordt u gevraagd dit te doen.

Als u meerdere Google-accounts beheert, zorg er dan voor dat u de juiste selecteert.

Stap 5b)

Welkomstpagina

Klik op de knop "Toestaan".

Stap 6)

Kies het juiste domein

Selecteer het domein dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op de knop "Selecteren".

Hierna wordt Google Search Console geïntegreerd.

U wordt nu gevraagd om uw zoekwoorden te importeren in AccuRanker:

Indien mogelijk, raden wij je aan om al je zoekwoorden te importeren. Dit zorgt voor de meest accurate weergave van je online aanwezigheid.

Wanneer u selectief importeert, sorteer dan op de verschillende filters om uw belangrijkste zoekwoorden te zien (bijv. zoekvolume, verkeer, SERP eigenschappen) en importeer de zoekwoorden die de URL van verkeer voorzien.

Bezoekers en potentieel

Wanneer zowel Google Analytics als Google Search Console zijn verbonden, kun je de kolom potentiële en geschatte bezoekers inschakelen in de tabelinstellingen, zoals wordt geïllustreerd in de onderstaande schermafbeelding.

Meer lezen

Verhoog uw zichtbaarheid
Verhoog je zichtbaarheid, verhoog je bedrijf

Verhoog je zichtbaarheid, verhoog je bedrijf

Ontdek 's werelds snelste en meest accurate ranktracker voor diepgaande SEO-inzichten. Plan een afspraak om groeitactieken te ontdekken waarmee u zich kunt onderscheiden in het digitale landschap.