Navigera i AccuRanker

Senast uppdaterad den tisdag 2 januari 2024

Meny i sidofältet

Med mycket få undantag finns sidomenyn alltid till vänster i applikationen. Denna meny består av tre delar: ett sidhuvud, sidans menyalternativ och en sidfot.

Sidhuvud

Sidhuvudet innehåller AccuRanker-logotypen, en rullgardinsmeny och en snabbnavigeringssökning. Den klickbara logotypen tar dig alltid till startsidan, där alla dina domäner listas. Rullgardinsmenyn innehåller mindre frekvent använda sidor, t.ex. användarinställningar och en utloggningsknapp. Med snabbnavigeringssökningen kan du navigera till olika appsidor, vilket förklaras i avsnittet nedan.

Sidans menyalternativ

Dessa menyalternativ fungerar som det primära sättet att navigera mellan sidor i applikationen. Varje menyalternativ är klickbart och leder dig till den första undersidan för det valda menyalternativet. Posterna kan också expanderas så att du kan klicka och navigera direkt till en specifik undersida.

Sidfoten

Sidfoten innehåller ett inmatningsfält för att ändra konto, en knapp för att kontakta supporten, Grump (tigern) och en expandera/komprimera-knapp. Fältet för ändring av konto är endast synligt om underkonton är aktiverade på ditt AccuRanker-konto. Det används för att navigera till ett specifikt underkonto. Med knappen Kontakta support kan du chatta med kundsupport om du har problem eller frågor. Grump the tiger kan klickas för att få tillgång till och läsa om det aktuella Google Grump-betyget. Expandera/kollapsa-knappen är till för erfarna användare och kollapsar hela sidomenyn för en mer kompakt vy.

Brödsmulor

Med mycket få undantag finns brödsmulorna längst upp till vänster på alla sidor i applikationen. De ger en översikt över den aktuella sidan och undersidan. Om du klickar på hemknappen kommer du tillbaka till startsidan. De flesta sidor har en klickbar huvudknapp som leder till den första undersidan om du inte redan är där.

Brödsmulor för domäner

Om du har valt en specifik domän kommer du att se en lite annorlunda typ av brödsmula. Detta brödsmulor består av hemknappen, gruppen som den valda domänen tillhör och själva domänen. Om du klickar på gruppen visas en sökbar rullgardinsmeny där du kan ändra den valda gruppen. Om du klickar på knappen Domäner visas en sökbar rullgardinsmeny med en lista över domäner i den valda gruppen, så att du kan välja och visa data för en annan domän. I dessa rullgardinsmenyer kan du även lägga till en ny grupp eller domän.

Snabbnavigering

Snabbnavigering är ett enkelt sätt att komma åt en viss domän, grupp eller ett visst underkonto. Du kommer åt den genom att klicka på "Snabbnavigering" i sidomenyns rubrik eller genom att använda kortkommandot "Skift + /" eller "d".

Standardvyn visar de första fem domänerna, grupperna och underkontona. När du skriver söker den och hittar element som bäst matchar din fråga. Längst ner kan du snabbt lägga till en ny domän eller grupp.