Anslutning till Google Analytics

Senast uppdaterad den tisdag 2 januari 2024

Hur ansluter jag Google Analytics till mitt AccuRanker-konto?

För att få ut mesta möjliga av AccuRanker rekommenderar vi att du ansluter ditt Google Analytics- och Google Search Console-konto. Om du gör detta kommer du att få mer djupgående data. Detta inkluderar insikter om organisk trafik och landningssidans intäkter.

Steg 1) Börja

Gå till översiktssidan för domänen i fråga och klicka på "Anslut till analys".

Steg 2) Välj leverantör

Välj Google Analytics som leverantör.

Steg 3) Välj anslutning

Välj önskad Google-anslutning från rullgardinsmenyn och klicka på "Välj anslutning".

Steg 3-I) Saknad anslutning

Om den önskade Google-anslutningen saknas i listan, klicka för att lägga till en ny.

Steg 3-II) Lägg till ny anslutning

Skriv en beskrivning för din nya Google-anslutning och klicka på "Lägg till anslutning".

Steg 3-III) Välj ny anslutning

Välj önskat Google-konto att ansluta till.

Steg 3-IV) Tillåt anslutning

Klicka på "Tillåt" och fortsätt från steg 3.

Steg 4) Välj Analytics-konto

Välj önskat Google Analytics-konto från rullgardinsmenyn.

Steg 5) Välj GA4-objekt

Välj önskad Google Analytics 4-egenskap från rullgardinsmenyn och klicka på "Välj egenskap".

Steg 5-I) Välj UA egendom

Om du behöver lägga till en Universal Analytics-egenskap istället, växla omkopplaren. Observera att Universal Analytics håller på att fasas ut, så vi rekommenderar att du uppgraderar till Google Analytics 4.

Steg 5-II) Välj profil

Om du har valt en Universal Analytics-egenskap väljer du din Google Analytics-profil och klickar på "Välj profil". I Google Analytics 4 finns det inte längre några profiler.

Steg 6) Färdigt

Din domän är nu ansluten till Google Analytics! Om du scrollar nedåt ser du diagrammet Organisk trafik som visar data från din anslutna fastighet.