Sporing av søkeordrangering for YouTube-kanaler

Sist oppdatert den tirsdag 2. januar 2024

Denne veiledningen forklarer hvordan du konfigurerer rangsporing for YouTube-kanalen din og de ulike alternativene for sporing av søkeord.

Hvordan legger jeg til en YouTube-kanal i AccuRanker?

For å legge til en YouTube-kanal må du opprette et nytt domene. Hvis du tidligere ønsket å spore søkeord for en YouTube-kanal, måtte du opprette et domene for hver video du ønsket å overvåke. Nå kan AccuRanker finne rangeringsdata for hele kanalen din på alle søkemotorer.

For å gjøre dette må det nye domenet være den nøyaktige nettadressen til YouTube-kanalen du ønsker å overvåke. Hvis du er usikker på om du har riktig URL, viser AccuRanker en melding som forteller deg om det er en kanal eller en video du legger til.

Du har mulighet til å velge standardinnstillinger for søkeordene dine. Dette forklares nærmere nedenfor. Når kanalen er lagt til som et domene, vil AccuRanker kunne hente alle videoene fra den aktuelle YouTube-kanalen.

Hvordan legger jeg til søkeord for YouTube-videoene mine?

Når du har lagt til et nytt domene, kommer du til fanen Nøkkelord. Klikk på "Legg til søkeord", og du får fire alternativer:

• Angi søkeord manuelt
  • Bruk forslag til søkeord
  • Importer søkeord fra Google Search Console
  • Importer søkeord fra CSV

Bruk den metoden du foretrekker for å legge inn søkeordene du ønsker å spore. Du kan lese mer om hvordan du legger til søkeord her.

Hvordan konfigurerer jeg søkeordsinnstillingene?

Når du sporer søkeord for en YouTube-kanal, har du flere alternativer for søkemotorer, søkelokaliteter og steder du vil spore for. Du finner innstillingene på høyre side av vinduet "Legg til søkeord".

Klikk på "Legg til søkemotor" og velg landet og språket du ønsker å spore for. Du får opp et nytt vindu der du kan se hvilke søkemotorer og enheter som er tilgjengelige for det aktuelle landet.

Velg søkemotoren og enhetene du ønsker å spore, og klikk på "Add Locale". Du kan også legge til flere steder for å få mer detaljerte rangeringsdata, for eksempel en by eller en adresse.

Du kan velge så mange land og søkemotorer du ønsker for søkeordene dine ved å klikke på knappen "Legg til søkemotor". Du kan også enkelt redigere eller fjerne dem du allerede har lagt til, ved å klikke på ikonene øverst til høyre.

Hvilke søkemotorer velger jeg?

YouTube

Sporing av søkeord i YouTube-søkeresultater er tilgjengelig for alle land så lenge domenet er en YouTube-kanal. Du kan spore søkeord for både mobile og stasjonære enheter og få stedsspesifikke rangeringer.

Sporing av søkeord på YouTube gir deg detaljert informasjon om hvordan kanalen din presterer i søkeresultatene på YouTube. AccuRanker viser deg hvilke SERP-funksjoner som er tilgjengelige for søkeordene dine, samt hvilke funksjoner som vises for din egen kanal.

Når det gjelder konkurrenter, får du informasjon om de 10 beste YouTube-kanalene som dukker opp i søkeresultatene for søkeordene dine, og du kan også velge opptil 10 kanaler som skal overvåkes, slik at du kan holde øye med og komme foran konkurrentene.

Annen informasjon som søkevolum, Share of Voice, gjennomsnittlig rangering og landingssider er også tilgjengelig spesifikt for YouTube-søkeresultater.

Les mer

Gjør deg mer synlig
Øke synligheten din, øke virksomheten din

Øke synligheten din, øke virksomheten din

Utforsk verdens raskeste og mest nøyaktige rank tracker for å få inngående SEO-innsikt. Avtal et møte for å finne veksttaktikker som gjør at du skiller deg ut i det digitale landskapet.