Spårning av sökordsranking för YouTube-kanaler

Senast uppdaterad den tisdag 2 januari 2024

Den här guiden förklarar hur du ställer in rankspårning för din YouTube-kanal och de olika alternativen för att spåra dina sökord.

Hur lägger jag till en Youtube-kanal i AccuRanker?

För att lägga till en YouTube-kanal måste du skapa en ny domän. Tidigare, om du ville spåra nyckelord för en YouTube-kanal, var du tvungen att skapa en domän för varje video du ville övervaka. Nu kan AccuRanker hitta rankingdata för hela din kanal på vilken sökmotor som helst.

För att göra detta bör den nya domänen vara den exakta webbadressen till den YouTube-kanal du vill övervaka. Om du är osäker på om du har rätt URL kommer AccuRanker att visa ett meddelande som talar om för dig om det är en kanal eller en video du lägger till.

Du har möjlighet att välja standardinställningar för dina nyckelord. Detta förklaras bättre nedan. När kanalen läggs till som en domän kommer AccuRanker att kunna hämta alla videor från den YouTube-kanalen.

Hur lägger jag till nyckelord för mina YouTube-videor?

När du har lagt till en ny domän kommer du till fliken Nyckelord. Klicka på "Lägg till nyckelord" och du har fyra alternativ:

• Ange nyckelord manuellt
  • Använd förslag på nyckelord
  • Importera nyckelord från Google Search Console
  • Importera nyckelord från CSV

Använd den metod du föredrar för att ange de sökord du vill spåra. Du kan läsa mer om hur du lägger till nyckelord här.

Hur ställer jag in sökordsinställningarna?

När du spårar nyckelord för en YouTube-kanal har du flera alternativ för sökmotorer, söklokaler och platser som du vill spåra för. Du hittar inställningarna på höger sida i fönstret "Lägg till nyckelord".

Klicka på "Lägg till sökmotor" och välj det land och språk som du vill spåra för. Ett annat fönster kommer att dyka upp där du kan se vilka sökmotorer och enheter som är tillgängliga för det landet.

Välj den sökmotor och de enheter du vill spåra och klicka på "Lägg till ort". Du kan också lägga till flera platser för att få mer detaljerade rankningsdata, till exempel en stad eller till och med en adress.

Du kan välja så många länder och sökmotorer som du vill för dina nyckelord genom att klicka igen på knappen "Lägg till sökmotor". Du kan också enkelt redigera eller ta bort dem du redan har lagt till genom att klicka på ikonerna i det övre högra hörnet.

Vilka sökmotorer ska jag välja?

YouTube

Spårning av nyckelord i YouTubes sökresultat är tillgängligt för alla länder så länge domänen är en YouTube-kanal. Du kan spåra sökord för både mobila och stationära enheter och få platsspecifika rankningar.

Genom att spåra sökord på YouTube får du detaljerad information om hur din kanal presterar i YouTubes sökresultat. AccuRanker visar vilka SERP-funktioner som är tillgängliga för dina sökord, samt vilka funktioner som visas för din egen kanal.

När det gäller konkurrenter får du information om de 10 bästa YouTube-kanalerna som visas i sökresultaten för dina nyckelord, och du kan också välja upp till 10 kanaler att övervaka, så att du kan hålla ett öga och komma före konkurrenterna.

Annan information som sökvolym, Share of Voice, genomsnittlig ranking och landningssidor finns också tillgänglig specifikt för YouTube-sökresultat.