Statiske tagger og tagging av nøkkelord

Sist oppdatert den fredag 24. november 2023

Bør jeg tagge nøkkelord i AccuRanker?

Vi anbefaler på det sterkeste å tagge søkeord for å holde orden på dataene dine. Tagging av søkeord hjelper deg med å kategorisere søkeord i grupper, enten det er produktgrupper, tjenester, steder, prioritet osv.

I AccuRanker har vi to typer tagger. Denne veiledningen handler om statiske tagger. Du kan lese mer om dynamiske tagger her.

I denne guiden hjelper vi deg med å sette opp statiske tagger og viser deg hvordan du filtrerer etter dem.

Hva er en statisk tagg?

En statisk tagg er en tagg som tilordnes ett eller flere søkeord og forblir tilordnet disse søkeordene til du sletter taggen eller søkeordene. Tagger kan brukes til å organisere søkeordene dine og kategorisere dem i grupper som produkter, tjenester, steder osv.

Hvordan legger jeg til en statisk tagg i søkeordene?

Det er flere måter å legge til en tagg i ett eller flere søkeord på.

1) Legg til en tagg i eksisterende søkeord

Den enkleste måten å legge til tagger på er å bruke søkeordlisten. Velg først søkeordene du vil legge til taggen(e) til. Det kan være lurt å bruke et filter først for å finne de relevante søkeordene. Klikk deretter på "Rediger" og til slutt på "Legg til tagger". I denne veiledningen finner du mer informasjon om hvordan du legger til flere tagger.

2) Legge til en tagg når du legger til søkeord

Du kan også legge til tagger når du legger til nye søkeord, som illustrert på bildet nedenfor.

3) Legge til en tagg via Tag Cloud

Det siste alternativet er å legge til tagger via Tag Cloud. Klikk på knappen Legg til tagg og fyll ut skjemaet.

Hvordan kan jeg endre navn på en tagg?

Du kan endre navn på tagger via Tag Cloud. Hold musepekeren over en tagg og trykk på redigeringsknappen som vises.

Hvordan fjerner jeg en tagg?

Du kan fjerne tagger på to måter.

1) Gjennom Tag Cloud

Ved hjelp av Tag Cloud kan du slette en tagg helt, slik at den forsvinner fra alle søkeord. Dette gjør du ved å holde musepekeren over taggen og klikke på søppelbøtteikonet. Alternativt kan du trykke på "Rediger statisk tagg" og fjerne taggen fra enkelte søkeord.

2) Gjennom søkeordlisten

Du kan fjerne en tagg fra et søkeord ved å holde musepekeren over taggen og trykke på det lille "x"-ikonet som vises. Dette fungerer bare for statiske tagger.

Du kan også fjerne tagger fra flere søkeord samtidig ved å markere søkeordene og trykke på Slett > Fjern tagger. Se eksempelet nedenfor

Hvordan kan jeg filtrere etter tagger?

1) Gjennom taggskyen

Du kan klikke på tallet i Søkeord-kolonnen for å se søkeordene dine med tilhørende tagg.

2) Gjennom søkeordlisten

Klikk på en tagg for å se alle søkeordene som har denne taggen.

3) Gjennom filterfeltet

Trykk på "Legg til filter" og velg "Tagger" - velg nå hvilke tagger du vil filtrere etter.