Tag Cloud

Sist oppdatert den lørdag 6. januar 2024

Velkommen til hjelpeguiden for Tag Cloud, som gir svar på vanlige spørsmål om Tag Cloud. Følgende artikler kan også være nyttige for deg:

Hva er mapper?

Mapper er en måte å organisere taggene dine i produktkategorier, steder, innholdstyper eller andre kategorier. Mapper og tagger fungerer omtrent som mapper og filer i et filsystem. Tallene i tabellen for hver mappe representerer alle nøkkelordene som finnes på en tagg i mappen. Merk at selv om det samme søkeordet kan forekomme på flere tagger i samme mappe, telles hvert søkeord bare én gang i den samlede statistikken.

Hvordan oppretter jeg en mappe?

For å administrere mapper generelt må du klikke på knappen "Rediger mapper" øverst til høyre. Øverst i tabellen ser du teksten "Klikk for å legge til mappe...". Husk å lagre når du er ferdig med å legge til mappen! Se diagrammet nedenfor.

Hvordan flytter jeg mange tagger til en mappe samtidig?

Klikk først på "Rediger mapper" øverst til høyre. Finn deretter taggene du vil flytte, og klikk i avmerkingsboksen ved siden av dem. Nå kan du enten dra og slippe dem i en mappe, klikke på "Flytt valgte" og velge målmappe, eller klikke på ikonet ved siden av målmappen.

Hvorfor finnes det en "Uncategorized"-mappe?

Mappen Ikke kategorisert inneholder alle tagger som ennå ikke er flyttet til en mappe. Den forsvinner når alle taggene dine er flyttet til en mappe. Den kan ikke gis nytt navn, men en løsning er å opprette en ny mappe med ønsket navn og flytte alle taggene til den mappen.

Hva er forskjellen mellom statiske og dynamiske tagger?

Dynamiske tagger er tagger basert på regler som brukes dynamisk hver gang et nøkkelord oppdateres. Du kan definere disse reglene når du legger til taggen. Du kan for eksempel bruke en tagg på alle søkeord som inneholder frasene "sale" og "black-friday" i URL-adressen.

Statiske tagger er tagger som brukes manuelt på søkeord, og som bare forsvinner når du sletter dem. Statiske tagger brukes ofte når du legger til nye søkeord, eller ved å opprette et filter i søkeordlisten og bruke taggen på alle søkeordene i filteret.

Visuelt kan du skille mellom statiske og dynamiske tagger ved hjelp av fargen. Statiske tagger er grå, mens dynamiske tagger er mørkeblå.

Hvordan sammenligner jeg ulike tagger og mapper?

Du kan sammenligne ulike tagger eller mapper ved hjelp av flere beregninger ved å merke av i avmerkingsboksene ved siden av dem og trykke på knappen "Sammenlign valgte".

Hvordan viser jeg historiske data for en tagg/mappe?

Den enkleste måten å se historiske data på er å enten:

1. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av taggen/mappen og trykk på knappen "Sammenlign valgte".
  2. Hold musepekeren over en tagg/mappe og trykk på ikonet som samsvarer med oversikten.

Hvordan kan jeg endre navn på tagger?

Hvis du vil gi en tagg nytt navn, holder du musepekeren over taggen og trykker på "Rediger"-knappen. Gi deretter taggen nytt navn i modalvinduet som åpnes, og klikk på "Lagre".

Hvordan gir jeg nytt navn til mapper?

Følg disse trinnene for å gi en mappe nytt navn:

1. Gå til "Redigeringsmodus" ved å klikke på knappen "Rediger mapper" øverst til høyre.
  2. Hold musepekeren over mappen og klikk på "Rediger"-knappen ved siden av den.
  3. Skriv inn det nye navnet og lagre.

Hva representerer kolonnene i tabellen?

Hver kolonne i tabellen representerer aggregerte data for de matchende søkeordene.

Tagger: Dataene er aggregert for alle søkeord som har denne taggen.

Mappe: Dataene er aggregert for alle søkeord som har en av taggene i mappen eller undermappen. Hvert søkeord telles bare én gang, selv om det har flere tagger som alle tilhører samme mappe.

Beskrivelsen av hver kolonne vises i tabellen nedenfor.

Kolonne | Data for alle nøkkelord i den tilsvarende taggen/mappen | | | --- | --- | | Mappe | Inneholder navnet på mappen eller taggen. Hold musepekeren over for å se alternativene for hver mappe/tagg, f.eks. redigere, slette eller klikke på ikonet for å gå til søkeordlisten og se de tilsvarende søkeordene. | Beskrivelse | En egendefinert beskrivelse som brukeren kan legge inn for en tagg/mappe. | Enhet | Fordelingen av søkeord for stasjonær/mobil. | Nøkkelord Antall nøkkelord. Klikk på denne verdien for å se søkeordene. | Oppdagede søkeord | Antall usporede søkeord AccuRanker har oppdaget som tilhører denne taggen/mappen. Gjelder bare for dynamiske tagger. Klikk for å se de oppdagede søkeordene. | Markedsposisjon | Det beste domenet og din rangering sammenlignet med konkurrentene for denne taggen/mappen - klikk for å utvide. | AI SoV | Estimert (månedlig) antall besøk basert på søkevolum og CTR - klikk for å se utviklingen over tid. | SoV - Share of Voice - klikk for å se utviklingen over tid. | Gjennomsnittlig rangering av søkeord - klikk for å se utviklingen over tid. | Søkevolum | Det totale søkevolumet - klikk for å se utviklingen over tid. | Trafikkverdi | Den estimerte verdien av trafikken som genereres av søkeordene i taggen/mappen basert på Share of Voice og Google Adwords-kostnad per klikk - klikk for å se utviklingen over tid. | Avg CTR | Gjennomsnittlig klikkfrekvens - klikk for å se utviklingen over tid. | Avg. Max CTR | Gjennomsnittlig Max CTR - klikk for å se gjennomsnittet for de 10 beste plasseringene. | Intensjon | Fordelingen av søkeintensjon for taggen/mappen - klikk for å utvide den! | Vinnere | Antall søkeord som har forbedret sin rangering siden sammenligningsdatoen - klikk for å se søkeordene. | Tapere | Antall søkeord som har fått dårligere rangering siden sammenligningsdatoen - klikk for å se søkeordene. | Rankingdistribusjon | Rankingdistribusjonen for søkeordene - klikk for å utvide den. | Antall søkeord som rangeres over folden - klikk for å se utviklingen over tid. |

Hvordan endrer jeg rekkefølgen på tagger og mapper?

Du kan endre rekkefølgen på taggene/mappene ved å klikke på kolonnen du vil sortere etter, på samme måte som i søkeordlisten.

Det er ikke mulig å angi en egendefinert rekkefølge eller å dra og slippe mappene og beholde denne rekkefølgen. Rekkefølgen vil alltid være etter en av kolonnene, som standard etter antall søkeord.

Hvordan skjuler/viser jeg kolonner i tabellen?

Du kan skjule/vise kolonner ved å klikke på knappen "Tabellinnstillinger" og velge de ønskede kolonnene.

Hvorfor er det ingen Share of Voice-kolonne?

Share of Voice-kolonnen er slått av som standard, da vi anbefaler at brukerne bruker AI Share of Voice i stedet. Noen brukere kan likevel ønske å bruke Share of Voice - i så fall kan du slå på kolonnen i "Tabellinnstillinger".

Hvorfor kan jeg ikke ha samme tagg i forskjellige mapper?

Det er ikke mulig å skille mellom disse taggene andre steder i plattformen hvis de har samme navn. Vi anbefaler at du lager mer spesifikke tagger for å unngå navnekonflikter.