Ikoner och symboler i AccuRanker

Senast uppdaterad den tisdag 2 januari 2024

Vilka insikter ger AccuRankers nyckelordslista?

Stjärnan för notifieringar

Om du klickar på Notifications Star för utvalda sökord på instrumentpanelen får du ett meddelande när en betydande förändring i rankningen inträffar. Läs mer om notifieringar i AccuRanker.

Taggar

Taggar kan kopplas till varje nyckelord. Detta är ett sätt att kategorisera dina nyckelord i AccuRanker - till exempel så att ett visst team enkelt kan komma åt dem.

Läs mer om hur du taggar nyckelord.

Lokala resultat

Lokala resultat räknas med i rankingen som standard. Det är möjligt att ignorera lokala resultat när du laddar upp nyckelord. Läs mer i avsnittet "Ignorera lokala resultat" nedan om hur du kan ignorera lokala resultat.

Ignorera lokala resultat

Det här alternativet ändrar hur rankningar räknas och visas i AccuRanker.

Om du väljer det här alternativet kan det innebära att du får andra resultat i AccuRanker än på resultatsidan för sökmotorer (SERP). Detta beror på att när lokala resultat ignoreras kommer AccuRanker att tillhandahålla de organiska rankningarna för resultat direkt under det lokala paketet.

Läs mer om att ignorera lokala resultat.

Utvalda utdrag

Featured snippets räknas också med i rankingen som standard, men kan också ignoreras.

Ignorera utdrag med funktioner

I likhet med att ignorera lokala resultat kan ignorering av utvalda utdrag innebära att dina rankningar i AccuRanker inte återspeglar dem på SERP. Detta beror på att programvaran kommer att börja rangordna från det första organiska resultatet, under det utvalda utdraget.

Ignorera i Share of Voice

Om du väljer det här alternativet kommer sökordet inte att inkluderas i våra Share of Voice-mätningar, som ofta används för varumärkessökord.

Plats

Välj den plats du vill rikta in dig på.

SERP-funktioner för sidor i AccuRanker

AccuRanker erbjuder möjligheten att identifiera flera SERP-funktioner, så att du bättre kan förstå den sökmotor du riktar in dig på.

Läs mer om spårning av SERP-funktioner.

Titeltagg och metabeskrivning

Titeltaggen och metabeskrivningen visar samma information som visas på Google och Bing.

Rekommenderad URL

Med alternativet föredragen URL kan du se om sökmotorerna skickar trafik till rätt målsida för ditt målsökord. Om så inte är fallet kan du ändra URL:en till den önskade för att få en bättre förståelse för hur mycket trafik som kommer till din målsida.

Sökningar

Den här funktionen visar det genomsnittliga antalet sökningar per månad för dina nyckelord.

Klicka på siffran för att se de faktiska siffrorna per månad.

Direktsökning

Klicka på förstoringsglasikonen för att göra en live-sökning med inställningarna i AccuRanker, inklusive plats.

Du kan se effekten av den här funktionen nedan - här har vi sökt efter pizza i New York.

Uppdateringar på begäran

Uppdatera data för alla sökord med ett klick på en knapp. AccuRanker är stolt över sin snabbhet och noggrannhet, så du kommer att ha de färskaste uppgifterna på nolltid.

AccuRanker ger dig också möjlighet att uppdatera enskilda nyckelord. Du kan göra detta genom att klicka på uppdateringsikonen längst till höger om de enskilda nyckelorden.

Rank och synlighet förändras över tid

Den gröna färgen indikerar en positiv förändring i synlighet och ranking, medan röd visar en negativ förändring.

Rekommenderad URL

AccuRanker kan också meddela dig om sökmotorer har börjat indexera en annan URL än den du föredrar. Du kan se detta med kedjelänksikonerna i rött eller grönt.

En röd bruten länk indikerar att Google nu har börjat indexera en annan URL än den som föredras.

Gröna länkar betyder att den föredragna URL:en används för att indexera din webbplats sidor.

Kom ihåg att AccuRanker erbjuder en gratis 14-dagars provperiod, inga kreditkortsuppgifter behövs. Så det betyder att det inte finns några strängar bifogade. Om du är intresserad av att testa AccuRanker själv kan du registrera dig nu.