Statiska taggar och taggning av nyckelord

Senast uppdaterad den fredag 24 november 2023

Ska jag tagga nyckelord i AccuRanker?

Vi rekommenderar starkt att du taggar nyckelord för att hålla dina data organiserade. Taggning av nyckelord hjälper dig att kategorisera nyckelord i grupper, oavsett om det är produktgrupper, tjänster, platser, prioritet etc.

I AccuRanker har vi två typer av taggar. Den här guiden handlar om statiska taggar. Du kan lära dig mer om dynamiska taggar här.

I den här guiden hjälper vi dig att ställa in statiska taggar och visar dig hur du filtrerar efter dem.

Vad är en statisk tagg?

En statisk tagg är en tagg som tilldelas ett eller flera nyckelord och förblir tilldelad dessa nyckelord tills du tar bort taggen eller nyckelorden. Taggar kan användas för att organisera dina nyckelord och kategorisera dem i grupper som produkter, tjänster, platser etc.

Hur lägger jag till en statisk tagg till nyckelord?

Det finns flera sätt att lägga till en tagg till ett eller flera nyckelord.

1) Lägg till en tagg i befintliga nyckelord

Det enklaste sättet att lägga till taggar är att använda nyckelordslistan. Välj först de nyckelord som du vill lägga till taggarna i. Du kanske vill använda ett filter först för att hitta de relevanta nyckelorden. Klicka sedan på "Redigera" och slutligen på "Lägg till taggar". Besök den här guiden för mer information om hur du lägger till taggar i bulk.

2) Lägga till en tagg när du lägger till nyckelord

Du kan också lägga till taggar när du lägger till nya nyckelord, vilket illustreras i bilden nedan.

3) Lägga till en tagg via Tag Cloud

Det sista alternativet är att lägga till taggar via Tag Cloud. Klicka på knappen Lägg till tagg och fyll i formuläret.

Hur kan jag byta namn på en tagg?

Du kan byta namn på taggar via Tag Cloud. Håll muspekaren över en tagg och tryck på redigeringsknappen som visas.

Hur tar jag bort en tagg?

Du kan ta bort taggar på två sätt.

1) Genom Taggmolnet

Med Tag Cloud kan du ta bort en tagg helt och hållet, vilket gör att den försvinner från alla sökord. För att göra detta, håll muspekaren över en tagg och klicka på papperskorgsikonen. Alternativt kan du trycka på "Redigera statisk tagg" och ta bort taggen från vissa nyckelord.

2) Genom nyckelordslistan

Du kan ta bort en tagg från ett nyckelord genom att hålla muspekaren över taggen och trycka på den lilla "x"-ikonen som visas. Detta fungerar endast för statiska taggar.

Du kan också ta bort taggar från flera nyckelord samtidigt genom att markera nyckelorden och trycka på Radera > Ta bort taggar. Se exempel nedan

Hur kan jag filtrera efter taggar?

1) Genom taggmolnet

Du kan klicka på numret i kolumnen Nyckelord för att se dina nyckelord med motsvarande tagg.

2) Genom nyckelordslistan

Klicka på en tagg för att se alla nyckelord som har denna tagg.

3) Genom filterfältet

Tryck på "Lägg till filter" och välj "Taggar" - välj nu vilka taggar du vill filtrera efter.