Taggmoln

Senast uppdaterad den lördag 6 januari 2024

Välkommen till hjälpguiden för Tag Cloud, som svarar på vanliga frågor om Tag Cloud. Du kanske också tycker att följande artiklar är användbara:

Vad är mappar?

Mappar är ett sätt att organisera dina taggar i produktkategorier, platser, innehållstyper eller andra kategorier. Mappar och taggar fungerar ungefär som mappar och filer i ett filsystem. Siffrorna i tabellen för varje mapp representerar alla nyckelord som finns på en tagg i den mappen. Observera att även om samma sökord kan förekomma på flera taggar i samma mapp, räknas varje sökord bara en gång i den aggregerade statistiken.

Hur skapar jag en mapp?

För att hantera mappar i allmänhet måste du klicka på knappen "Redigera mappar" i det övre högra hörnet. Överst i tabellen ser du sedan texten "Klicka för att lägga till mapp...". Kom ihåg att spara när du är klar med att lägga till mappen! Se diagrammet nedan.

Hur flyttar jag många taggar till en mapp samtidigt?

Klicka först på "Redigera mappar" uppe i högra hörnet. Leta sedan upp de taggar du vill flytta och klicka på kryssrutan bredvid dem. Nu kan du antingen dra och släppa dem i en mapp, eller klicka på "Flytta markerat" och välja målmapp, eller klicka på ikonen bredvid målmappen.

Varför finns det en mapp "Okategoriserade"?

Mappen Okategoriserade innehåller alla taggar som ännu inte har flyttats till en mapp. Den försvinner när alla dina taggar har flyttats till en mapp. Den kan inte döpas om, men en lösning är att skapa en ny mapp med önskat namn och flytta alla taggar till den mappen.

Vad är skillnaden mellan statiska och dynamiska taggar?

Dynamiska taggar är taggar som baseras på regler som tillämpas dynamiskt varje gång ett nyckelord uppdateras. Du kan definiera dessa regler när du lägger till taggen. Du kan t.ex. tillämpa en tagg på alla sökord som innehåller fraserna "rea" och "black-friday" i webbadressen.

Statiska tag gar är taggar som appliceras manuellt på sökord och som försvinner först när du tar bort dem. Statiska taggar används ofta antingen när du lägger till nya sökord eller genom att skapa ett filter i sökordslistan och använda taggen på alla sökord inom filtret.

Visuellt kan du skilja mellan statiska och dynamiska taggar genom deras färg. Statiska taggar är grå, medan dynamiska taggar är mörkblå.

Hur jämför jag olika taggar och mappar?

Du kan jämföra olika taggar eller mappar med flera mått genom att markera kryssrutorna bredvid dem och trycka på knappen "Jämför valda".

Hur visar jag historiska data för en tagg/mapp?

Det enklaste sättet att visa historiska data är att antingen:

1. Markera kryssrutan bredvid taggen/mappen och trycka på knappen "Jämför valda".
  2. Håll muspekaren över en tagg/mapp och tryck på ikonen som matchar Översikten

Hur kan jag byta namn på taggar?

För att byta namn på en tagg, håll muspekaren över taggen och tryck på knappen "Redigera". Byt sedan namn på taggen i den modal som öppnas och klicka på "Spara".

Hur byter jag namn på mappar?

Gör så här för att byta namn på en mapp:

1. Gå till "Redigera-läget" genom att klicka på knappen "Redigera mappar" i det övre högra hörnet.
  2. Håll muspekaren över mappen och klicka på knappen "Redigera" bredvid den.
  3. Ange det nya namnet och spara.

Vad representerar kolumnerna i tabellen?

Varje kolumn i tabellen representerar aggregerade data för de matchande nyckelorden.

Taggar: Data aggregeras för alla nyckelord som har den här taggen

Mapp: Data aggregeras för alla nyckelord som har någon av taggarna i mappen eller undermappen. Varje sökord räknas bara en gång, även om det har flera taggar som alla tillhör samma mapp.

Beskrivningen av varje kolumn visas i tabellen nedan.

| Kolumn | Data för alla nyckelord i motsvarande tagg/mapp | | --- | --- | | Mapp | Innehåller mappens eller taggens namn. Håll muspekaren över för att se alternativen för varje mapp/tagg, t.ex. redigera, ta bort eller klicka på ikonen för att gå till nyckelordslistan och se motsvarande nyckelord. | Beskrivning En anpassad beskrivning som användaren kan ange för en tagg/mapp. | Enhet Fördelningen av nyckelord för Desktop/Mobil. | Nyckelord Antalet nyckelord. Klicka på det här värdet för att se nyckelorden. | Upptäckta nyckelord Antalet ospårade nyckelord som AccuRanker har upptäckt som hör till den här taggen/mappen. Gäller endast för dynamiska taggar. Klicka för att se de upptäckta nyckelorden. | Marknadsposition | Den bäst presterande domänen och din rang jämfört med konkurrenterna för denna tagg / mapp - klicka för att expandera. | AI SoV | Uppskattat (månatligt) antal besök baserat på sökvolym och CTR - klicka för att se utvecklingen över tid. | SoV | Share of Voice - klicka för att se utvecklingen över tid. | Genomsnittlig rankning Genomsnittlig rankning av sökord - klicka för att se utvecklingen över tid. | Sökvolym Den totala sökvolymen - klicka för att se utvecklingen över tid. | Trafikvärde Det uppskattade värdet av den trafik som genereras av sökorden i taggen/mappen baserat på Share of Voice och Google Adwords kostnad per klick - klicka för att se utvecklingen över tid. | Avg CTR | Genomsnittlig klickfrekvens - klicka för att se utvecklingen över tid. | Avg. Max CTR | Den genomsnittliga Max CTR - klicka för att se medelvärden för de 10 bästa placeringarna. | Intent | Fördelningen av sökintention för taggen/mappen - klicka för att expandera den! | Vinnare | Antalet nyckelord som förbättrat sin rankning sedan jämförelsedatumet - klicka för att se nyckelorden. | Förlorare | Antalet nyckelord som försämrats i rankning sedan jämförelsedatumet - klicka för att se nyckelorden. | Rankingfördelning Rankingfördelningen för nyckelord - klicka för att expandera den. | Above the fold | Antalet nyckelord som rankas ovanför vecket - klicka för att se utvecklingen över tid. |

Hur ändrar jag ordningen på taggar och mappar?

Du kan ändra ordningen på taggarna/mapparna genom att klicka på den kolumn som du vill ordna efter, på samma sätt som i nyckelordslistan.

Det är inte möjligt att ange en anpassad ordning eller att dra och släppa mapparna och behålla den ordningen. Ordningen kommer alltid att vara efter en av kolumnerna, som standard efter antalet nyckelord.

Hur döljer/visar jag kolumner i tabellen?

Du kan dölja/visa kolumner genom att klicka på knappen "Tabellinställningar" och välja önskade kolumner.

Varför finns det ingen kolumn för Share of Voice?

Kolumnen Share of Voice är avstängd som standard, eftersom vi rekommenderar att användarna använder AI Share of Voice istället. Vissa användare kanske fortfarande vill använda Share of Voice - i så fall kan du aktivera kolumnen i "Tabellinställningar".

Varför kan jag inte ha samma tagg i olika mappar?

Det är inte möjligt att särskilja dessa taggar någon annanstans i plattformen om de har samma namn. Vi rekommenderar att du skapar mer specifika taggar för att undvika namngivningskonflikter.