Søgeordstabellen

Sidst opdateret den onsdag den 1. maj 2024

Søjler

Søgeord

Søgeordet er den sætning, du vil slå op på Google eller en anden søgemaskine. Bemærk, at du kan søge efter specifikke søgeord ved at trykke Ctrl+F (eller ved at klikke på tragten ved siden af overskriften).

Du kan også klikke på de enkelte søgeord for at få vist rangeringshistorikken for dette søgeord.

Type af søgning

For hvert søgeord kan søgningen udføres på enten en mobil enhed eller en stationær computer. Hvert søgeord kan kun have én søgemaskine tilknyttet. Dupliker søge ordet for at spore det for begge enheder.

Stjernemarkeret

Stjernemarkerede søgeord er søgeord, som du gerne vil holde øje med. Du kan bruge dem til hurtigt kun at vise de vigtigste søgeord ved at filtrere dem fra, der ikke har en stjerne. Desuden vil du modtage notifikationer, hvis der sker væsentlige ændringer i rangordenen for de stjernemarkerede søgeord.

I dette eksempel har vi stjernemarkeret "hvordan man analyserer serp-funktioner" og "featured snippet-oversigt" og kan nemt finde disse søgeord ved at anvende filteret "Stjernemarkeret".

Domæne

Det tilknyttede domæne for hvert søgeord. Denne kolonne er mest relevant, når man ser søgeordslisten i en gruppevisning, da søgeordene her kan være knyttet til forskellige domæner.

Beskrivelse

Det er muligt at skrive en brugerdefineret beskrivelse for hvert søgeord. Den gemmes og vises i denne kolonne.

Placering

For hvert søgeord kan der angives en specifik placering og et sprog + land (også kendt som locale). Dette besluttes, når søgeordet tilføjes, og den valgte placering og lokalitet vises i denne kolonne. Placeringen er fritekst og matches af Google for at finde det bedste match i det valgte land. Vi anbefaler, at man altid vælger et forslag fra Google, når man tilføjer søgeord.

Hvis placeringen ikke udfyldes, udføres søgningen generelt efter land. På billedet nedenfor er den øverste placering på landeniveau, mens de andre har en specifik placering.

Søgeformål

Kolonnen søgeintention viser søgeintentionen baseret på AccuRankers egenudviklede AI-model. Klik her for at få en introduktion til søgeintentioner.

I søgeordslisten kan du filtrere efter søgeformål på flere måder og f.eks. vælge søgeord, der både er informative og kommercielle.

Rang

Søgeordets rang på SERP'en, det første resultat vil have rang 1, det andet rang 2 og så videre. Hvis dit domæne ikke findes blandt de første 100 resultater, vil denne kolonne vise "Ikke i top 100". Hvis dit domæne vises mere end én gang på SERP, vil placeringen vise et lille +-ikon, som du kan klikke på for at udvide de ekstra kolonner og se den/de "ekstra placeringer". Hvis placeringen er "Above the Fold", hvilket betyder, at dit website er synligt på SERP'en uden at scrolle, vises et lille avisikon i orange.

Rang +/-

+/-kolonnen efter Rank angiver ændringen i rang i forhold til den dato, der er valgt i rullemenuen "Senest sammenlignet med".

Bemærk, at du kan sortere denne kolonne for at se de rangeringer, der har ændret sig mest, eller filtrere efter den ved at klikke på tragten.

Grundlæggende rang

Basisplaceringen i AccuRanker repræsenterer den uændrede placering af et resultat på en SERP-side før enhver udelukkelse af elementer på siden. Udelukkelser kan være baseret på specifikke søgeordsindstillinger. Klik her for at få mere at vide.

Basisrang +/-

Kolonnen Base Rank +/- viser ændringen i Base Rank i forhold til den dato, der er valgt i rullemenuen "Senest sammenlignet med".

Maks. rang

I AccuRanker er Max Rank den højest opnåelige position på SERP'en for et givet søgeord, idet der tages højde for ignorerede domæner, ignorerede lokale resultater eller featured snippets, hvis disse indstillinger anvendes. Den afspejler den bedste (grundlæggende) placering, du kan opnå for et givet søgeord.

URL

I URL-kolonnen vises landingssiden for dit topresultat. Du kan indstille en foretrukken URL for et bestemt søgeord, som fortæller, om dit højest rangerende resultat peger på denne URL eller ej. Dette er angivet med den farvede prik ved siden af URL'en. Der er tre tilfælde for den foretrukne URL:

• Hvis URL'en er den foretrukne URL, vil prikken være grøn.
  • Hvis den foretrukne URL ikke er indstillet, vil den være gul
  • Hvis URL'en er forskellig fra den foretrukne URL, vil prikken være rød.

Søgninger

Kolonnen Søg ninger viser den månedlige gennemsnitlige søgevolumen for søgeordet i løbet af de sidste 12 måneder. Du kan klikke på tallet for at udvide en graf, der viser søgevolumenhistorikken.

CTR

Kolonnen CTR (https://www.accuranker.com/da/blog/click-through-rate-ctr-hvad-det-er-og-hvordan-vi-beregner-det) viser den estimerede click-through rate baseret på AccuRankers egen AI-model. Det er et estimat af den procentdel af brugere, der ser dit indhold på SERP'en (visninger) og klikker på det (klik). Estimatet tager højde for et væld af oplysninger, fra pixelposition til tilstedeværelsen af annoncer. Bemærk, at denne værdi ikke bruges til at beregne SoV, men bruges i AI SoV-kolonnen.

CTR +/-

+/-kolonnen efter CTR angiver ændringen i CTR i forhold til den dato, der er valgt i rullemenuen "Senest sammenlignet med".

CTR vil ændre sig afhængigt af SERP - også selvom din rang forbliver den samme.

Bemærk, at du kan sortere denne kolonne for at se rækker, hvor CTR har ændret sig mest, eller filtrere efter den ved at klikke på tragten eller trykke på Ctrl+Shift+F og søge efter "CTR change".

CTR maks.

Max CTR-kolonnen viser den estimerede CTR for resultatet på SERP'en med den højeste CTR, typisk er det rang 1, men i nogle særlige tilfælde (afhængigt af SERP'en) kan det være en anden rang. Denne kolonne giver dig en indikation af potentialet for dette søgeord. Som i eksemplet med CTR +/- lige ovenfor kan du selvfølgelig også sortere og filtrere efter CTR Max.

AI SoV

Kolonnen AI SoV (AI Share of Voice) er den værdi, der findes i kolonnen Søgninger, ganget med den værdi, der findes i kolonnen CTR. Det er et skøn over den månedlige gennemsnitlige trafik fra dette søgeord, hvis SERP'en ikke ændrer sig. Dette svarer til SoV-kolonnen, men bruger vores dynamiske CTR-model i stedet for en statisk. Se også afsnittet Hvad er forskellen mellem AI Share of Voice og Share of Voice nederst i denne vejledning.

AI SoV +/-

Kolonnen AI SoV +/- (AI Share of Voice change) viser ændringen i estimerede besøgende i forhold til den dato, der er valgt i rullemenuen "Senest sammenlignet med".

Max AI SoV

Max AI SoV i AccuRanker henviser til AI Share of Voice, der svarer til Max Rank på siden. Det hjælper med at vurdere et søgeords potentiale. Den tager den AI-baserede dynamiske klikfrekvens (CTR) for den maksimale placering og ganger den med søgevolumen. Den maksimale rangering er 1, medmindre du har anvendt specifikke søgeordsindstillinger. Klik her for at få mere at vide.

AI Trafikværdi

AI Traffic Value er produktet af AI Share of Voice og den gennemsnitlige pris pr. klik fra Google Ads. Den estimerer den potentielle trafikværdi, som et søgeord kan generere ved sin maksimale placering på SERP'en, og tager højde for både søgevolumen, CTR og annonceringsomkostninger.

Maks. AI-trafikværdi

Max AI Traffic Value er den AI Traffic Value, der svarer til den maksimale placering. Den hjælper med at vurdere den potentielle værdi af et søgeord, hvis du opnår den maksimale placering. Den maksimale rangering er 1, medmindre du har anvendt specifikke søgeordsindstillinger. Klik her for at få mere at vide.

CPC

CPC-kolonnen viser prisen pr. klik for annoncer på SERP'en for søgeordet. Dataene er hentet fra Google Ads. CPC fortæller dig noget om værdien af trafikken fra dette søgeord, da en høj CPC må betyde, at trafikken fra dette søgeord er de høje omkostninger ved et klik værd.

Annoncekonkurrence

Kolonnen Ad Comp (Annoncekonkurrence) viser annoncekonkurrencen for søgeordet hentet fra Google Ads. En rød bjælke angiver høj konkurrence, en gul bjælke angiver middel konkurrence, og en grøn bjælke angiver lav konkurrence.

SoV

Share of Voice (SoV) er en indikator for trafikken fra det givne søgeord beregnet ved hjælp af en gennemsnitlig statisk CTR baseret på søgeordets rang. SoV kan konfigureres til at blive vist som en procentdel ved at gå til Indstillinger > Rediger domæne > Vis avancerede indstillinger. For et mere præcist trafikestimat for dette søgeord, se AI SoV.

Max SoV

Max SoV i AccuRanker henviser til Share of Voice, der svarer til Max Rank på siden. Det hjælper med at vurdere et søgeords potentiale.

Traf. Val.

Traf. Val. (trafikværdi) er den værdi, der findes i kolonnen Share of Voice (SoV) (medmindre du har konfigureret SoV til at blive vist som en procentdel) ganget med den værdi, der findes i kolonnen CPC (cost-per-click). Dette er en indikator for værdien af trafikken for søgeordet - hvor meget du skulle bruge på annoncer for at få den samme trafik fra det samme søgeord, hvis dit domæne ikke blev fundet på SERP'en.

SERP-funktioner

Kolonnen SERP-funktioner viser ikoner for alle de funktioner, der findes i SERP'en, og om dit domæne findes i hver af disse funktioner. Du kan læse mere om SERP-funktioner her. Som med de andre kolonner kan du også filtrere søgeordslisten for kun at se resultater med bestemte SERP-funktioner.

Topdomæne

Kolonnen Topdomæne viser det domæne, der ligger øverst på SERP'en. Hold musen over denne kolonne for at se de 10 bedste domæner og deres CTR'er.top_domain.png

Pixels fra toppen

Kolonnen "Pixels from top" viser, hvor langt nede (målt i pixels) dit resultat er på SERP'en. Jo lavere resultatet er, jo bedre.

Den faktiske placering af et resultat på en side varierer meget, selv for den samme placering, og derfor er pixelposition en vigtig metrik til at forstå potentialet i forskellige placeringer. Pixel fra top-metricen er en vigtig del af AccuRankers AI CTR-modelpixels_from_top.png

Pixler fra top +/-

Kolonnen Base Rank +/- viser ændringen i pixelposition i forhold til den dato, der er valgt i rullemenuen "Senest sammenlignet med".

Oprettet den

Den dato, hvor søgeordet blev tilføjet til systemet.

Alder

Den tid, der er gået, siden søgeordets SERP blev opdateret.

Handlinger

Der er to handlingsknapper i denne kolonne. En til at se SERP'en og en til at opdatere SERP'en for dette søgeord.

Hvordan ændrer jeg, hvilke kolonner jeg ser?

Lige ved siden af knappen 'Tilføj søgeord' finder du tabelindstillingerne.

Her kan du justere de kolonner, du ser, samt tabellayoutet (Standard, Komfortabel eller Kompakt).

Hvordan ser jeg historiske data?

For individuelle søgeord

Du kan se historiske data for individuelle søgeord ved blot at klikke på et søgeord i kolonnen "Søgeord".

For hele søgeordstabellen

Du kan se historiske data for søgeordslisten ved at ændre "sammenlign med"-filteret øverst til højre på søgeordslisten.

Så får du en kalender frem, hvor du kan opdatere de viste datoer.

Hvad sammenlignes i +/- kolonnerne?

Du angiver de datoer, der sammenlignes, ved at ændre filteret Sammenlign med i øverste højre hjørne af søgeordslisten.

Hvordan ser jeg SERP'en?

Du kan se SERP'en for hvert søgeord ved at klikke på forstørrelsesglasset yderst til højre på søgeordslisten.

Bemærk, at hvis du har fravalgt kolonnen "Handlinger" i tabelindstillingerne, kan du ikke se dette.

Hvordan redigerer jeg et søgeords indstillinger?

For at redigere indstillingerne for et eller flere søgeord skal du vælge søgeordet/søgeordene ved at klikke på afkrydsningsfeltet ved siden af søgeordet/søgeordene.

Derefter vises menuen Rediger

Her kan du vælge "Skift indstillinger" for søgeordet. Læs mere om søgeordsindstillingerne her

Hvordan tilføjer jeg tags til et søgeord?

For at tilføje tags til et eller flere søgeord skal du vælge søgeordet/søgeordene ved at klikke på afkrydsningsfeltet ved siden af søgeordet/søgeordene.

Derefter vises menuen Rediger

Her kan du vælge "Tilføj tags". Hvis du har brug for at slette et tag, skal du klikke på "Slet" ved siden af knappen Rediger.

Hvordan sletter jeg et søgeord?

For at slette et eller flere nøgleord skal du vælge nøgleordet/ nøgleordene ved at klikke på afkrydsningsfeltet ved siden af nøgleordet/ nøgleordene.

Derefter vises menuen Slet

Kan jeg filtrere i søgeordslisten?

For at tilføje et filter kan du enten klikke på knappen "Tilføj filter" i bjælken over søgeordslisten eller trykke på Ctrl+Shift+F. Begge dele vil åbne AccuRankers mange forskellige filtreringsmuligheder. Du kan også klikke på hver enkelt tragt i kolonneoverskriften for at få vist de filtre, der er relevante for den tilsvarende kolonne.

Kan jeg søge efter et søgeord?

Du kan nemt søge efter et bestemt søgeord enten ved at trykke Ctrl+F eller ved at klikke på tragten i søgeordskolonnen.

Eller ved at klikke på "Tilføj filter" i filterlinjen og vælge "Søgeord". Begge valg vil bringe et filter frem:

Kan jeg opdatere søgeord?

Ja, du kan opdatere et søgeord efter behov ved at klikke på opdateringsikonet yderst til højre på søgeordslisten. Du kan også opdatere alle søgeord ved at klikke på den orange opdateringsknap øverst til højre på søgeordslisten.

Hvad er forskellen mellem AI Share of Voice og Share of Voice?

Den centrale forskel mellem disse to målinger er, at beregningen af AI Share of Voice bruger en AI-dynamisk klikfrekvensmodel baseret på SERP, hvilket er mere præcist end den statiske model, der bruges til Share of Voice, som kun afhænger af placeringen. Du spørger måske: Hvorfor skal jeg så bruge Share of Voice? Svaret er todelt:

1. Share of Voice giver dig en mere stabil sammenligning, der fokuserer på rang og søgevolumen og ser bort fra udsving i SERP-layoutet. For eksempel kan AI Share of Voice ændre sig fra dag til dag, selv om du har den samme placering, hvis der er et featured snippet den ene dag og ikke den næste.
  2. Du har måske længe brugt Share of Voice-metricen til at spore fremskridt - AI Share of Voice-kolonnemodellen har kun data fra midten af 2021 og frem.

Når det er sagt, vil vores generelle anbefaling være at fokusere mere på AI Share of Voice end Share of Voice fremover.