Nyckelordstabellen

Senast uppdaterad den onsdag 1 maj 2024

Kolumner

Sökord

Nyckelordet är den sökfras som du vill slå upp på Google eller någon annan sökmotor. Observera att du kan söka efter specifika sökord genom att trycka på Ctrl+F (eller genom att klicka på tratten bredvid rubriken).

Du kan också klicka på de enskilda sökorden för att visa rankningshistoriken för det här sökordet.

Typ av sökning

För varje sökord kan sökningen utföras antingen på en mobil enhet eller på en stationär dator. Varje sökord kan bara ha en sökmotor associerad med det. Duplicera sökordet för att spåra det för båda enheterna.

Stjärnmärkta

Stjärnmärkta sökord är sökord som du vill hålla ett öga på. Du kan använda dem för att snabbt visa endast de viktigaste sökorden genom att filtrera bort dem som inte är stjärnmärkta. Dessutom får du aviseringar om det sker betydande förändringar i rankningen för stjärnmärkta sökord.

I det här exemplet har vi stjärnmarkerat "how to analyse serp features" och "featured snippet overview" och kan enkelt hitta dessa sökord genom att använda filtret "Starred".

Domän

Den associerade domänen för varje sökord. Den här kolumnen är mest relevant när du visar sökordslistan i en gruppvy eftersom sökorden här kan vara associerade med olika domäner.

Beskrivning

Det är möjligt att skriva en egen beskrivning för varje sökord. Denna sparas och visas i den här kolumnen.

Plats

För varje sökord kan en specifik plats och ett specifikt språk+land (även kallat locale) anges. Detta bestäms när du lägger till sökordet och den valda platsen och språket visas i den här kolumnen. Platsen är fritext och matchas av Google för att hitta den bästa matchningen i det valda landet. Vi rekommenderar att du alltid väljer ett förslag från Google när du lägger till sökord.

Om platsen lämnas tom utförs sökningen på en allmän nivå per land. I bilden nedan är den översta platsen på landsnivå medan de andra har en specifik plats.

Avsikt med sökning

Kolumnen för sökintention visar sökintentionen baserat på AccuRankers egenutvecklade AI-modell. Klicka här för en introduktion till sökintention.

I sökordslistan kan du filtrera efter sökintention på ett antal olika sätt och t.ex. välja sökord som är både informativa och kommersiella

Rankning

Sökordets rankning på SERP, det första resultatet kommer att ha rankning 1, det andra rankning 2 och så vidare. Om din domän inte finns bland de 100 första resultaten visar den här kolumnen "Inte bland de 100 bästa". Om din domän visas mer än en gång på SERP visar rankningen en liten +-ikon som du kan klicka på för att expandera de extra kolumnerna och se "extra rankning(ar)". Om rankningen är "Above the Fold", vilket innebär att din webbplats är synlig på SERP utan att skrolla, visas en liten tidningsikon i orange.

Rank +/-

+/-kolumnen efter Rank anger förändringen i rankning jämfört med det datum som valts i rullgardinsmenyn "Senast jämfört med".

Observera att du kan sortera den här kolumnen för att se de rankningar som har ändrats mest, eller filtrera efter den genom att klicka på tratten.

Basrankning

Basrankingen i AccuRanker representerar den oförändrade rankingen av ett resultat på en SERP-sida före eventuell exkludering av element på sidan. Uteslutningar kan baseras på specifika sökordsinställningar. Klicka här för att lära dig mer.

Basrankning +/-

Kolumnen Base Rank +/- visar förändringen i Base Rank jämfört med det datum som valts i rullgardinsmenyn "Senast jämfört med".

Max ranking

I AccuRanker är Max Rank den högsta positionen som kan uppnås på SERP för ett visst sökord, med hänsyn till ignorerade domäner, ignorerade lokala resultat eller utvalda utdrag, om dessa inställningar tillämpas. Det återspeglar den bästa (bas) rankningen du kan uppnå för ett visst sökord.

URL

I kolumnen URL visas landningssidan för ditt toppresultat. Du kan ange en önskad URL för ett visst sökord som avgör om ditt högst rankade resultat pekar på den här URL:en eller inte. Detta indikeras av den färgade pricken bredvid webbadressen. Det finns tre fall för den föredragna URL:en:

• Om URL:en är den föredragna URL:en är pricken grön
  • Om den önskade URL:en inte är angiven blir den gul
  • Om URL:en skiljer sig från den föredragna URL:en blir pricken röd

Sökningar

Kolumnen Sök ningar visar den genomsnittliga månatliga sökvolymen för sökordet under de senaste 12 månaderna. Du kan klicka på siffran för att expandera ett diagram som visar sökvolymens historik.

CTR

Kolumnen CTR (https://www.accuranker.com/sv/blogg/klickfrekvens-ctr-vad-det-ar-och-hur-vi-beraknar-det) visar den uppskattade klickfrekvensen baserat på AccuRankers egenutvecklade AI-modell. Det är en uppskattning av hur stor andel av användarna som ser ditt innehåll på SERP (visningar) och klickar på det (klick). Uppskattningen tar hänsyn till en mängd information, från pixelposition till förekomsten av annonser. Observera att det här värdet inte används för att beräkna SoV, utan används i kolumnen AI SoV.

CTR +/-

+/-kolumnen efter CTR anger förändringen i CTR jämfört med det datum som valts i rullgardinsmenyn "Senast jämfört med".

CTR kommer att ändras beroende på SERP - även om din rankning förblir densamma.

Observera att du kan sortera den här kolumnen för att se rankningar där CTR har ändrats mest, eller filtrera efter den genom att klicka på tratten eller trycka på Ctrl+Shift+F och söka efter "CTR change".

CTR max

Kolumnen för max CTR visar den uppskattade CTR för resultatet på SERP:en med högst CTR, vanligtvis är detta rank 1, men i vissa specialfall (beroende på SERP:en) kan det vara en annan rank. Den här kolumnen ger dig en indikation på potentialen för det här sökordet. Precis som i exemplet med CTR +/- precis ovan kan du naturligtvis också sortera och filtrera efter CTR Max.

AI SoV

Kolumnen AI SoV (AI Share of Voice) är det värde som finns i kolumnen Sökningar multiplicerat med det värde som finns i kolumnen CTR. Det är en uppskattning av den månatliga genomsnittliga trafiken från det här sökordet om SERP inte ändras. Detta motsvarar SoV-kolumnen men använder vår dynamiska CTR-modell istället för en statisk. Se även avsnittet Vad är skillnaden mellan AI Share of Voice och Share of Voice längst ner i den här guiden.

AI SoV +/-

Kolumnen AI SoV +/- (AI Share of Voice change) visar förändringen i uppskattade besökare jämfört med det datum som valts i rullgardinsmenyn "Senast jämfört med".

Max AI SoV

Max AI SoV i AccuRanker avser AI Share of Voice som motsvarar maxrankingen på sidan. Det hjälper till att bedöma potentialen hos ett sökord. Den tar den AI-baserade dynamiska klickfrekvensen (CTR) för maxrankingen och multiplicerar den med sökvolymen. Maxrankingen är 1 om du inte har tillämpat specifika sökordsinställningar. Klicka här för att läsa mer.

AI Trafikvärde

AI Traffic Value är produkten av AI Share of Voice och den genomsnittliga kostnaden per klick från Google Ads. Det uppskattar det potentiella trafikvärdet som ett sökord kan generera vid sin maximala rankning på SERP, med hänsyn till både sökvolym, CTR och annonskostnad.

Max AI-trafikvärde

Max AI Traffic Value är det AI Traffic Value som motsvarar den maximala rankningen. Det hjälper till att bedöma det potentiella värdet av ett sökord om du skulle uppnå maxrankingen. Maxrankingen är 1 om du inte har tillämpat specifika sökordsinställningar. Klicka här för att läsa mer.

CPC

CPC-kolumnen visar kostnaden per klick för annonser på SERP för sökordet. Uppgifterna hämtas från Google Ads. CPC säger något om värdet av trafiken från det här sökordet, eftersom en hög CPC måste betyda att trafiken från det här sökordet är värd den höga kostnaden för ett klick.

Annons konkurrens

Kolumnen Ad Comp (Ad competition) visar annonskonkurrensen för sökordet från Google Ads. En röd stapel indikerar hög konkurrens, en gul stapel indikerar medelhög konkurrens och en grön stapel indikerar låg konkurrens.

SoV

Share of Voice (SoV) är en indikator för trafiken från ett visst sökord som beräknas med hjälp av en genomsnittlig statisk CTR baserat på sökordets rankning. SoV kan konfigureras så att det visas som en procentsats genom att gå till Inställningar > Redigera domän > Visa avancerade inställningar. För en mer exakt trafikuppskattning för detta sökord, se AI SoV.

Max SoV

Max SoV i AccuRanker avser den Share of Voice som motsvarar maxrankingen på sidan. Det hjälper till att bedöma potentialen för ett sökord.

Traf. Val.

Traf. Val. (trafikvärde) är det värde som finns i kolumnen Share of Voice (SoV) (om du inte har konfigurerat SoV så att det visas i procent) multiplicerat med det värde som finns i kolumnen CPC (kostnad per klick). Detta är en indikator på värdet av trafiken för sökordet - hur mycket du skulle behöva spendera på annonser för att få samma trafik från samma sökord om din domän inte fanns på SERP.

SERP-funktioner

Kolumnen SERP-funktioner visar ikoner för alla funktioner som finns i SERP och om din domän finns i var och en av dessa funktioner. Du kan läsa mer om SERP-funktioner här. Precis som med de andra kolumnerna kan du också filtrera sökordslistan för att bara se resultat med vissa SERP-funktioner.

Översta domänen

Kolumnen Toppdomän visar den domän som är nummer ett på SERP. Håll muspekaren över den här kolumnen för att se de 10 bästa domänerna och deras CTR.top_domain.png

Pixlar från toppen

Kolumnen "Pixlar från toppen" visar hur långt ner (mätt i pixlar) ditt resultat är på SERP. Ju lägre resultat, desto bättre.

Den faktiska positionen för ett resultat på en sida varierar mycket även för samma ranking, och därför är pixelpositionen ett viktigt mått för att förstå potentialen i olika rankingar. Mätvärdet pixlar från toppen är en viktig del av AccuRankers AI CTR-modellpixels_from_top.png

Pixlar från toppen +/-

Kolumnen Base Rank +/- visar förändringen i pixelposition jämfört med det datum som valts i rullgardinsmenyn "Senast jämfört med".

Skapades den

Det datum då sökordet lades till i systemet.

Ålder

Den tid som förflutit sedan sökordets SERP uppdaterades.

Åtgärder

Det finns två åtgärdsknappar i den här kolumnen. En för att visa SERP och en för att uppdatera SERP för det här sökordet.

Hur ändrar jag vilka kolumner jag ser?

Precis bredvid knappen "Lägg till sökord" hittar du tabellinställningarna.

Här kan du justera vilka kolumner du ser samt tabellens layout (Standard, Bekväm eller Kompakt)

Hur ser jag historiska data?

För enskilda nyckelord

Du kan se historiska data för enskilda sökord genom att klicka på ett sökord i kolumnen "Sökord".

För hela nyckelordstabellen

Du kan se historiska data för sökordslistan genom att ändra filtret "jämför med" som finns längst upp till höger i sökordslistan.

Då får du upp en kalender där du kan uppdatera de datum som visas.

Vad jämförs i +/- kolumnerna?

Du anger de datum som jämförs genom att ändra filtret Jämför med i det övre högra hörnet av sökordslistan

Hur visar jag SERP?

Du kan visa SERP för varje sökord genom att klicka på förstoringsglaset längst till höger i sökordslistan.

Observera att om du har avmarkerat kolumnen "Åtgärder" i tabellinställningarna kan du inte se detta.

Hur redigerar jag inställningarna för ett sökord?

För att redigera inställningarna för ett eller flera sökord måste du välja sökordet/ sökorden genom att klicka på kryssrutan bredvid sökordet/ sökorden

Då visas menyn Redigera

Här kan du välja "Ändra inställningar" för sökordet. Läs mer om inställningar för nyckelord här

Hur lägger jag till taggar för ett sökord?

För att lägga till taggar för ett eller flera nyckelord måste du välja nyckelordet/nyckelorden genom att klicka på kryssrutan bredvid nyckelordet/nyckelorden

Då kommer menyn Redigera att visas

Här kan du välja "Lägg till taggar". Om du behöver ta bort en tagg klickar du på "Ta bort" bredvid knappen Redigera.

Hur tar jag bort ett nyckelord?

För att ta bort ett eller flera nyckelord måste du välja nyckelordet/nyckelorden genom att klicka på kryssrutan bredvid nyckelordet/nyckelorden

Då visas menyn Radera

Kan jag filtrera i sökordslistan?

För att lägga till ett filter kan du antingen klicka på knappen "Lägg till filter" i fältet ovanför sökordslistan eller trycka på Ctrl+Shift+F. Båda kommer att visa AccuRankers många olika filtreringsalternativ. Du kan också klicka på var och en av trattarna i kolumnrubriken för att få upp de filter som är relevanta för motsvarande kolumn.

Kan jag söka efter ett nyckelord?

Du kan enkelt söka efter ett specifikt sökord antingen genom att trycka Ctrl+F eller genom att klicka på tratten i sökordskolumnen.

Eller genom att klicka på "Lägg till filter" i filterfältet och välja "Sökord". Båda alternativen kommer att ge ett filter:

Kan jag uppdatera nyckelord?

Ja, du kan uppdatera ett sökord på begäran genom att klicka på uppdateringsikonen längst till höger i sökordslistan. Du kan också uppdatera alla sökord genom att klicka på den orangefärgade uppdateringsknappen längst upp till höger i sökordslistan.

Vad är skillnaden mellan AI Share of Voice och Share of Voice?

Den grundläggande skillnaden mellan dessa två mätvärden är att beräkningen av AI Share of Voice använder en dynamisk AI-modell för klickfrekvens som baseras på SERP, vilket är mer exakt än den statiska modell som används för Share of Voice, som endast beror på rankningen. Du kanske frågar dig: Varför ska jag då använda Share of Voice? Svaret är tvåfaldigt:

1. Share of Voice ger dig en mer stabil jämförelse som fokuserar på rankning och sökvolym och bortser från fluktuationer i SERP-layouten. Till exempel kan AI Share of Voice ändras från dag till dag även om du har samma rankning om det finns ett utvalt utdrag en dag och inte nästa.
  2. Du kanske har en lång historia av att använda Share of Voice-måttet för att spåra framsteg - AI Share of Voice-kolumnmodellen har bara data från mitten av 2021 och framåt.

Med det sagt kommer vår allmänna rekommendation att vara att fokusera mer på AI Share of Voice än Share of Voice framöver.